12 martie 2015

Romanii si reteaua Twitter

Reteaua de socializare Twitter pare a avea un succes infim in randul romanilor, ceea ce este evident, oricine poate avea cont insa nu inseamna ca il si foloseste.
Twitter-ul nu este ca Facebook, nu este pentru a te lauda. Un like pe Facebook se obtine de 100 de ori mai usor decat un RT pe Twitter. Acesta poate fi unul din motivele pentru care nu e popular in Romania, desi are o platforma foarte usoara si nu necesita mai mult de un smarthphone.
Se ne gandim putin la populatie... Din punctul meu de vedere, cea mai mare parte a populatia Romaniei este divizata in: rromi, cocalari, tarani si persoane dezinteresate. Daca luam fiecare categorie pe rand avem rromii o categorie sociala foarte protejata pentru potentialul ei incult, cu obiceiuri si comportament urat nu se pot incadra pe aceasta retea de socializare, deci raman cu Facebook. Cea de a doua categorie cea a cocalarilor este tipica pentru lauda de sine, manele si comportament josnica, din nou ii lasam pe Facebook. Pentru tarani este prea complex si posibil neinteresant, iar persoanele neinteresate raman neinteresate. 
In concluzie, Facebook este cea mai populara printre romani datorita caracterului, orgoliului, obiceiuri si populatie. Sansele ca Twitter sa domine Facebook in Romania sunt aproape de zero. Dar speranta moare ultima :)