2 august 2015

Scoala - modul in care aceasta ne garanteaza un viitor luminos, sau nu!

"Scoala", cuvantul care ii ingrozeste majoritatea copiilor ce ating varsta de 6-7 ani, din pacate pentru ei temerile li se adeveresc. In Romania, aceasta unitate de invatamant este venita dintr-o alta galaxie in sensul ca este foarte prost organizata. Marii politicieni ai tarii nu sunt interesati de materia predata si de structura ei...deoarece odraslele lor sunt expediate in strainatate din ziua in care s-au nascut.
Mai nou, dupa ce ca materia scolara este plina de lucruri inutile, din gimnaziu pana la liceu, se introduc celebrele si mult laudatele abecedare electronice. Din start generatia respectiva este ca si limitata in dezvoltare, cu capacitati infime de scriere. Mai mult, cum introduci tu , ministrul educatiei, o asemenea imbecilitate in "tara agricultorilor". Spun tara agricultorilor pentru ca unde auzi "merg pe agricultura ca merge in Romania" mai des decat la noi? E mai usor sa dau cu sapa si sa plimb vaca decat sa ma adaptez tehnologiilor vremii. Deci intebarea este: unde vor folosii acea tehnologie pe care voi o implementati?
In alta ordine de idei, e frumos la scoala: se chiuleste fara probleme; cine vrea invata cine nu, nu este obligat; totul doar sa trecem prin materie si sa depasim anul scolar respectiv, nu conteaza ce ramane in creier; daca vrei sa iei imbecilitatea de examen de bacalaureat iti bagi meditatii (nu ca profesorii ar fii slab pregatiti, unii sunt chiar mai slabi decat elevii) ca nah... cum poti sa ii ceri unui elev sa te asculte daca acesta are bani de buzunar dublul salariului tau lunar?
Concluziile sunt multe si diverse:
  1. nu sunt bani, profesorii sunt platiti prost si nu isi mai dau interesul;
  2. 70% dintre cei care vorbesc despre fenomenul "scoala" la emisiunile imbecile de la TV habar nu au cum este in realitate;
  3. cei care stiu intr-adevar cum este situatia nu sunt ajutati sa o remedieze;
  4. profesorii cunosc situatia, dar au obosit sa se lupte cu morile de vant;
  5. nu e bine cu , dar nici fara.
Una peste alta ai nevoie de scoala, ai nevoie sa inveti sa gandesti pentru tine, sa iei anumite hotarari, sa nu devii un agramat etc. Foarte important este ca dupa terminarea celor 8 clase sa incepi sa iei anumite hotarari, ce este important sa inveti , ce nu este important, ce iti place, ce nu iti place s.a. pentru ca acesta este rolul scolii generale , sa iti dechida orizonturile cat mai larg. Din acest punct de vedere nu ma pot plange!