15 septembrie 2015

Problema refugiaților - implicarea românească

 
Întotdeauna mi-a plăcut sa analizez problema pas cu pas:
1. Cine sunt 'refugiații'?
Persoane care s-au retras undeva sau la cineva spre a se adăposti, spre a găsi sprijin sau ocrotire în fața unei primejdii, a unei neplăceri. sursa: dex.ro
2. De ce vin ei in Europa?
Sincer, nu cred ca vin in Europa cu gandul: "acolo e mai bine!", pur si simplu merg pe premiza "mai rau nu se poate". De asemenea si la chemarea nemteasca :)
3. Vor ei sa vina in Romania?
Eu cred sincer ca nu. Avem si noi refugiatii nostrii, care stau prin colturi pe la Piata Unirii, prin ghetouri in cartiere raufamate etc. Singurele persoane straine care vin in Romania sunt: chinezii, cei care nu au nici un viitor in tara natala, moldovenii si turisti de toate natiile. Evident ca prima numirea lor, turistii, nu doresc sa locuiasca in Romania mai mult de o vara.
4. Refugiatii si teroristii?
Asta e o problema a lumii occidentale, iar pana se hotarasc cei de la Uniunea Europeana daca exista sau nu teroristi printre ei este deja prea tarziu. Dar e nedrept sa numesti mii de oameni care isi doresc un trai mai bun teroristi. Bineinteles ca poti sa ii abordezi in stilul comunist: tu esti terorist! tu nu! tu da! tu nu! Si realizam ca nu am evoluat deloc, in conditiile in care dorim sa depasim statutul inferior in rangul mamiferelor.
5. Ce pot face romanii?
Pot sa il citez pe domnul Mircea Badea:"noi romanii suntem nimeni cu acte". Sa chemam acele persoane care au nevoie de ajutor, din omenie, sa mancam un colt de paine impreuna. Avem destule probleme cu ai nostrii si cu "fratii" nostrii de cetatenie rroma, nu cred ca suntem in pozitia sa ne ocupam si de problemele altora in conditiile in cale nu le putem rezolva pe cele personale.
6. Concluzie
Daca esti roman, rezolva meltenismele de langa tine dupa intereseaza-te de criza refugiatilor. Mai intra pe facebook, vezi cum mai e cu prostimea, contribuie si tu la ea etc. Ramai in anonimat ca esti depasit.
Desteptilor de parlamentari cu salarii mari, asteptam sa va faceti datoria pe care o aveti de drept, nu pe care o considerati dvs.