21 decembrie 2015

Pensii speciale parlamentarilor

 
Cand aud "specii speciale" ma gandesc la sarmanii oameni care au un handicap si chiar au nevoie de o astfel de suma financiara, se incadreaza si parlamentarii in aceeasi categorie?
Pentru a intelege, trebuie sa stim cum decurg lucrurile. Parlamentul in Romania este bicameral si este format din Senat si Camera deputatilor, in total 451 de persoane, plus 18 locuri destinate reprezentantilor minoritatilor nationale. Parlamentul propune legi si le adopta, dupa care le trimite presedintelui pentru promulgare sau retrimiterea lor pentru modificari. 
Mai pe romaneste, membrii parlamentului conduc tara, mai ales cu un presedinte "turist".
Revenind la subiect, legea pensiilor suna cam asa: un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei. La votarea ei, au fost 300 voturi pentru si 1 vot impotriva. Superb :)
Nu e frumos sa iti dai singur pensie? Cui nu i-ar place sa isi dea singur salariu? Sa vedem cine o sa le plateasca lor pensiile :)
Partea cea mai intriganta este aceea ca, o persoana cu pretentii de intrare in parlament nu este chiar un "sarantoc". Detalii aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_212414/Cum-se-poate-ajunge-parlamentar.html
Am ramas fara putere de concluzie.. in Romania secolului 21 nu vorbim despre "libertare" ci despre "toleranta", poveste inca de prin secolul 18.