17 noiembrie 2014

Iohannis wins Romanian election


Sau pe romaneste spus: Klaus Iohannis este noul presedinte al Romaniei.
"cine este?" , "de ce a fost ales?" sau mai important "ce schimbari o sa faca?" sunt intrebari foarte bune.
In primul rand domnul Iohannis este o personalitate politica de etnie germana. In varsta de 56 de ani, acesta a fost timp de 14 ani, din 2000 pana in 2014, primar in Sibiu pus de FDGR (conform wikipedia.ro).
A ajuns candidat la presedintie dupa fuziunea a doua partide politice: PNL si PDL formand ACL. Avand in vedere faptul ca ambele partide, atat PNL cat si PDL, erau conduse de personalitati 'citite' de alegatorul roman, respectiv Crin Antonescu si Vasile Blaga, ACL avea nevoie de un reprezentant inca 'curat', astfel s-a ajuns la Klaus Iohannis.
In al doilea rand, lupta pentru presedintie era foarte clara chiar inainte sa inceapa primul tur 'Ponta vs Iohannis'. Deci personalitati ca Elena Udrea, Monica Macovei, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu sau Calin Popescu Tariceanu erau doar "ca sa fie". Dupa incheierea primului tur, posibilul urmas al 'tovarasului Ceausescu' era vazut ca viitor presedinte (aici ma refer la V.V.Ponta). Acum am descoperit ca poporul roman este mai mult decat o unealta, dar nu este departe ci mai mult o turma (ce face unul-fac toti). Nu are rost sa povestesc despre incidentele care au avut loc cu ocazia alegerilor prezidentiale sau despre cum poate schimba omul (in rau), asa ca pe scurt K.Iohannis a devenit presedintele Romaniei pentru ca nimeni nu il mai vroia pe V.Ponta. Acesta s-a facut atat de neplacut in ochiul alegatorului incat mentalitatea omului de rand a fost in felul urmator:" Votez cu Iohannis sa nu iasa Ponta".
In concluze nu vad ce schimbari poate aduce domnul Iohannis avand in vedere ca el nu este liderul unei turme ci o unealta, de aici putem observa suprematia poporului. Cum poate domnul Iohannis sa spuna "NU!" atunci cand Vasile Blaga sau Crin Antonescu ii vor cere ceva? Raspuns simplu: nu poate !
Cea mai urata caricatura electorala este germanul cu gandire romaneasca. Sa speram ca nu am dreptate !