21 decembrie 2014

Sarbatoarea Craciunului





De curand am citit un pliant foarte interesant de la Pr. Bogdan Ciobotaru de la Biserica Sf. Ioan Botezatorul din Bucuresti si am decis sa il dezvalui pe blog.

"A mai trecut un an. A mai venit un Craciun. Mai vine un An Nou. Mai vine si o Boboteaza, un Sfant Ion si gata cu sarbatorile de iarna. Ne bucuram de cateva zile libere, de cateva mese imbelsugate, de cateva prilejuri de a fi cat mai multi laolalta. Ne bucuram cu drag de cei dragi, parca iertam mai usor, parca suntem mai darnici, parca ne simtim mai aproape de Dumnezeu..., parca...,parca...
Pomana porcului nu e niciodata mai buna ca la Craciun, sarmalele nu sunt niciodata mai gustoase ca la Craciun, tuica fiarta nu merge niciodata mai bine ca la Craciun, bradul nu miroase niciodata mai bine si nu e mai frumos ca la Craciun. E adevarat. Si , inca, multe alte lucruri sunt adevarate, chiar si povestea lui Mos Craciun care se straduieste sa gaseasca pentru fiecare cate un cadou.
Exista, insa, dincolo de toate cele spuse mai sus, un ADEVAR incontestabil: De Craciun avem datoria sa recunoastem ca "Astazi s-a nascut Hristos, Mesia Cel Luminos!".
Bradul, azi-maine, ramane fara cetina. Mancarea si bautura, azi-maine, se termina. Zilele libere se sfarsesc. Petrecerile se incheie. Mosul isi ia sacul si pleaca pe alte meleaguri sa se odihneasca. Doar Hristos, asa cum spune Sfantul Apostol Pavel: "Ieri, azi si in veac este Acelasi!"
E frumos sa te bucuri de sarbatorile de iarna ca de un cadou binemeritat, dupa un an de eforturi, de sacrificii, poate de necazuri si de cumpene. Dar e infinit mai frumos sa te bucuri de prezenta continua a lui Hristos in fiecare camin si in fiecare crestin.
Personal, nu vad nici un farmec al sarbatorilor de iarna daca in casa mea nu a intrat preotul cu Icoana Nasterii, daca in casa mea nu au intrat colindatorii, daca in casa mea - langa bradul impodobit si cu cadourile la poalele lui - nu rasuna colindele romanilor mari si mici, spre marea bucurie a celor dragi mie. Nu vad cum poate fi o bucurie mai mare pentru cineva decat sa puna masa de Craciun dupa Sfanta Liturghie din ziua de Craciun, multumind Pruncului pentru darurile cu care este incarcata masa si pentru putinta de a serba acea zi.
A privi Craciunul ca pe un inceput al unor mese intinse pana la Sfantul Ion, a privi Craciunul ca pe un inceput al unor zile fara griji, a privi Craciunul ca pe un inceput de petreceri este, cel putin, hilar..." Pr.Bogdan Ciobotaru
Concluzia este una simpla, daca vrei sa simti cu adevarat bucuria sarbatorilor de iarna trebuie sa privesti dincolo de agitatia comerciala reprezentata de cadouri,globuri,beteala,brazi etc.

15 decembrie 2014

Ce am invatat in trei luni la "Universitatea Politehnica Bucuresti"


 

Se spune ca nu afli ce se ascunde in spatele unor ziduri pana nu treci de ele. Eu am trecut si as vrea sa va dezvalui primele impresii despre aceasta facultate dupa trei luni de prezenta 90%.
Nu voi face referire la aspectul interior/dotari/laboratoare deoarece daca ar fi un criteriu esential peste 50% dintre facultatile de stat ar trebui daramate. Iata primele impresie:
- majoritatea profesorilor nu au nici o "treaba" cu pedagogia, in sensul ca la capitolul predare sunt total "restanti";
- in primii doi ani faci tot felul de materii cretine precum geometrie descriptiva, chimie, comunicare politica, informatica(nu este TIC), matematica etc.(cretine pentru ca nu au nici o legatura cu domeniul ales al facultatii: exemeplu inginerie economica in cazul meu);
- prea multe minciuni vandute pe gratis...cea mai mare pe care am auzit-o: "anul la taxa ajunge la 9000lei";
- am auzit cuvantul "restanta" mai des decat am auzit "BAC" in clasa a 12-a;
- este facultatea celor care nu au altceva mai bun de facut decat sa se plimbe pe acolo. Pentru cine nu a inteles exista o explicatie: esti prezent dar nu inveti , mergi cu restante pana in anul patru si treci din mila; nu esti prezent dar inveti, nu ajungi in anul patru;
- unii profesori lasa restanta in permanenta pana in anul patru. Singura explicatie pe care am gasit-o sunt banii, nu va ganditi la celebra spaga romaneasca ci la faptul ca daca nu promovezi restanta, urmatoarea data cand 'incerci' platesti;
- daca lipsesti la un labotaror, acesta trebuie recuperat chiar daca nu inveti nimic care te-ar putea ajuta intr-o viitoare cariera..
Acestea sunt doar cateva impresii despre "cea mai buna" facultate din Bucuresti. Am incercat sa explic celebra vorba din popor: "multi intra, putin o termina", nu este caracterizata de "greutatea didactica" ci de aerul de prostie cu care este inconjurata..

17 noiembrie 2014

Iohannis wins Romanian election


Sau pe romaneste spus: Klaus Iohannis este noul presedinte al Romaniei.
"cine este?" , "de ce a fost ales?" sau mai important "ce schimbari o sa faca?" sunt intrebari foarte bune.
In primul rand domnul Iohannis este o personalitate politica de etnie germana. In varsta de 56 de ani, acesta a fost timp de 14 ani, din 2000 pana in 2014, primar in Sibiu pus de FDGR (conform wikipedia.ro).
A ajuns candidat la presedintie dupa fuziunea a doua partide politice: PNL si PDL formand ACL. Avand in vedere faptul ca ambele partide, atat PNL cat si PDL, erau conduse de personalitati 'citite' de alegatorul roman, respectiv Crin Antonescu si Vasile Blaga, ACL avea nevoie de un reprezentant inca 'curat', astfel s-a ajuns la Klaus Iohannis.
In al doilea rand, lupta pentru presedintie era foarte clara chiar inainte sa inceapa primul tur 'Ponta vs Iohannis'. Deci personalitati ca Elena Udrea, Monica Macovei, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu sau Calin Popescu Tariceanu erau doar "ca sa fie". Dupa incheierea primului tur, posibilul urmas al 'tovarasului Ceausescu' era vazut ca viitor presedinte (aici ma refer la V.V.Ponta). Acum am descoperit ca poporul roman este mai mult decat o unealta, dar nu este departe ci mai mult o turma (ce face unul-fac toti). Nu are rost sa povestesc despre incidentele care au avut loc cu ocazia alegerilor prezidentiale sau despre cum poate schimba omul (in rau), asa ca pe scurt K.Iohannis a devenit presedintele Romaniei pentru ca nimeni nu il mai vroia pe V.Ponta. Acesta s-a facut atat de neplacut in ochiul alegatorului incat mentalitatea omului de rand a fost in felul urmator:" Votez cu Iohannis sa nu iasa Ponta".
In concluze nu vad ce schimbari poate aduce domnul Iohannis avand in vedere ca el nu este liderul unei turme ci o unealta, de aici putem observa suprematia poporului. Cum poate domnul Iohannis sa spuna "NU!" atunci cand Vasile Blaga sau Crin Antonescu ii vor cere ceva? Raspuns simplu: nu poate !
Cea mai urata caricatura electorala este germanul cu gandire romaneasca. Sa speram ca nu am dreptate !

29 octombrie 2014

Alegerea unei facultati.Ce facultate sa urmez?

 Aceasta este problema generala a elevilor ce reusesc sa treaca examenul de bacalaureat din Romania. Marturisesc ca si eu m-am confruntat cu aceeasi problema, din lipsa de informare si indrumare. De aceea urmeaza un numar de sfaturi de care trebuie sa se tina cont la alegerea unei facultati.
  1. alege din placere nu din obligatie.
  2. mergi la facultate pentru ca vrei tu nu pentru ca vrea sau ca merge '"x" / "y"
  3. alege ce iti place/ce ti-ar place sa faci?
  4. facultatea nu se alege in graba!!
  5. orienteazate din timp catre un domeniu preferat!
  6. incearca sa obtezi pentru locurile de la buget.
  7. nu te duce la o facultate in care vei face materii ce iti displac.
  8. nu are rost sa te gandesti ce "domenii" sunt cautate pentru ca peste 3-5 ani cand vei termina sigur nu vor mai fi aceleasi.
  9. tine cont de faptul ca te duci la facultate sa inveti nu sa stai!
  10. dupa ce te-ai decis catre un domeniu intereseazate foarte bine unde se practica acesta pentru ca e posibil sa il gasesti la mai multe facultati
  11. daca nu esti decis nu are rost sa mergi la o facultate cu gandul "poate o sa imi placa", mai bine te angajezi temporar sau faci orice altceva timp de un an.
  12. un sfat in plus, la admitere niciodata sa nu mergeti din prima zi.
Cam acestea ar fi sfaturile pe care eu pot sa le ofer in alegerea facultatii.Multa bafta!

15 septembrie 2014

Samsung Galaxy S Duos

I saw many people who buy this phone.
So i want to write a post with benefits, disadvantages and tips of this Samsung.
Benefits: 
-dual stand-by
-camera 5MP
-radio
-gps
-a good browser
-a very good li-on battery
-multitouch
Disadvantages:
- 768mb ram
- when you use SIM1 for call, SIM2 is 'death' for call/sms/mms
- cpu 1Ghz
- you can't install many applications because the phone may lock
Tips: 
1.You must to install only necessary applications.
2. Never put shortcut on screen
3. install a program for clean
4. remove all widgets
5. remove all pages which not used
6. few pictures/videos
7. disable auto-sync
Whe you follow all this tips, your Samsung Galaxy S Duos can be used at full capacity.

Good luck !